5-7 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Ankara Sof Çalıştayı sona erdi.
Açılışı 5 Aralık 2022 tarihinde Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan Ankara Sof Çalıştayı'nın kapanış toplantısı bugün Ankara Milletvekili Sayın Zeynep Yıldız'ın katılımıyla gerçekleşti.
Üç gün süren çalıştayda tiftik üretimi, sofun dokunması, hammadde, malzeme, ürün tasarımı, tanıtım ve pazarlama kanallarının ve stratejilerinin ulusal düzeyde planlanması, üretimin sürdürülebilirliği, talebin oluşturulması gibi pek çok konu; bilim ve sanat insanları, araştırmacılar, uygulayıcılar, uzmanlar, paydaşlar ve Bakanlık temsilcileri tarafından ele alındı.
Saha inceleme ziyaretlerine de yer verilen çalıştay kapsamında Ankara Olgunlaşma Enstitüsü sof dokuma atölyesi, Boyalı Köy Yaşam Merkezi, Güdül Halk Eğitimi Merkezi ve Güdül ilçesinde bir keçi çiftliğinde tiftik keçisi ve tiftik üretimi ile sof dokuma çalışmaları ile ilgili incelemelerde bulunuldu.