Mesleki ve Teknik Kurs Programı Onayları (05.11.2018)
Bakanlık Makamının 05.11.2018 tarih ve 26022156-101.04-E.20911894 sayılı onayıyla “Türk Mutfağı” kurs programı uygulamaya konulmuştur.
Her milletin, ülkenin gelenek ve göreneklerine, sahip olduğu kültürel değerlere ve alışkanlıklarına göre oluşan kendine özgü bir mutfağı vardır. Türk Mutfağı; uzun ve tarihsel gelişim süreci sonucunda ortaya çıkan önemli bir maddi kültür birikimidir.
Ülkemizde her bölgede yetişen malzemelere ve bölgenin kültürel özelliğine göre yemekler bölgeyle özdeşleşmiş şekildedir. Yemeklerde yöresel malzemeler kullanılması, kültürel yapıdan etkilenmesi, sunulduğu yörenin örf ve âdetlerini yansıtması nedeniyle çeşitlilik gösterir.
Bu nedenle Türk Mutfağı kurs programı, bölgesel özellikler dikkate alınarak her bölgeye özgü yemeklerin hazırlanabileceği bir çerçeve şeklinde planlanmıştır.
Türk mutfağı kurs programı uygulanırken her bölgenin, her ilin, her beldenin yemeklerine verilen yöre ve yer adı kullanılarak yöresel yemek kültürüne uygun özgün bir şekilde uygulanması gerekmektedir.